U bevindt zich hier: Wie ben ik
terug naar: Startpagina
Verder naar: Zeiltocht
Algemeen:

Zoeken naar:

Wie ik ben en wat ik geloof

mail deze link!
Vul het emailadres van de ontvanger in:

Identiteit

Iemands identiteit is meer dan een naam. Het heeft meer te maken met wie je bent, wat je denkt en wat je doet. Een en ander wordt, hoop ik, wel duidlijk uit de inhoud van mijn website.
Het grootste compliment dat ik ooit kreeg van een katholieke Belg die ik in Brugge ontmoette en met wie ik over de Bijbel sprak, luidde: 'Awel menereke, ik zie dat gij 'Ons-Lieve-Heer' lief hebt!' En hijzelf bleek Hem, net als ik, om precies dezelfde reden, lief te hebben, namelijk: 'omdat de Heer Jezus voor ons aan het kruis stierf!'
Hoe híj heette heb ik hem niet gevraagd, maar míjn naam is Simon Streuper (1931) Evangelist.
Zodoende (s)preek en schrijf ik over de boodschap van de Bijbel.

Het draait in deze website dus niet om mij, maar om God.
____________________________________________________________________________
Wat geloof ik

Geloof, hoop en liefde
De Bijbel bedoelt met 'geloof, hoop en liefde' heel iets anders dan wai wij er gewoonlijk onder verstaan. Geloof hoop en liefde zijn in de Bijbel altijd geestelijke realiteiten. Volgens de Bijbel betekent voor een gelovige het 'geloof' zekerheid ( het geloof is de zekerheid van de dingen die men hoopt, het bewijs van de dingen die men niet ziet). De hoop die de Bijbel ons geeft hebben wij als een anker van de ziel, dat zeker en vast is, en de liefde van God is onuitblusbaar: Hij IS Liefde! Er is geen sprake van dat je teleurgesteld zou kunnen worden in één van deze drie zaken ! Niets kan ons scheiden van Zijn liefde en van de liefde van Christus. Geen verdrukking, benauwdheid, verolging, honger, naaktheid, gevaar of zwaard. Integendeel wanneer dit alles ons overkomt zijn we in dit alles méér dan overwinnaars door Hem (God) die ons heeft liefgehad. De Bijbel verzekert ons dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch machten, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die is in Christus Jezus, onze Heer.

Misschien zegt u: 'u kunt mij nog veel meer vertellen, maar dat geloof ik niet!" Inderdaad, dat kan. Maar wanneer mijn geloof u op de één of andere manier, negatief of positief prikkelt, reageer gerust, of klik dan ook nog eens op 'Prikkels'. Doen!

En als u geïnteresseerd bent in geloofsopbouwende lectuur, ga dan naar 'Bijbelstudie'.

__________________________________________________________________________________________

Afbeelding: Geloof,hoop,liefde -

Mijn leven

Vanaf 1978 ben ik fulltime werkzaam in het evangelie. O.a. heb ik vanuit 'De Bijbelstand' ge-evangeliseerd op beurzen in Nederland, Duitsland en België (zie 'De Bijbelstand'). Omstreeks 1997/98 heb ik deze tak van arbeid aan Jaap Noorlander overgedragen.

Vanaf 1968 zijn er regelmatig bijbelstudieartikelen van mijn hand in het bijbelstudieblad 'Bode des Heils' (later kortweg 'de Bode') verschenen, uitgegeven door uitgeverij Medema.Van 1985 tot 2006 maakte ik deel uit van de redaktie van de 'Bode'. Samen met zoon Bert (ook redaktielid van dit bijbelstudietijdschrift) verzorgden wij de rubriek Streuper&Streuper

Bij dezelfde uitgever was ik redactielid van het evangelisatieblad 'De Blijde Boodschap' later 'Het Beste Nieuws', en nóg later 'Ongelooflijk', en het full colour magasin 'Leven.nu'
Ook werk ik mee aan de website 'keerpunt.net'. Een site waarop getuigenissen staan van mensen onder welke omstandigheden zij Jezus Christus als hun Heiland hebben leren kennen
__________________________________________________________________________________________

Afbeelding: Uw Woord is de Waarheid -

Lucia Roelevink [schoonheidsspecialiste] en ik schreven samen 'De Rode Loper'. Hierin vertelt zij haar spannende en avontuurlijke belevenissen, die haar leven vulden nadat zij een afspraak had gemaakt met God. U luistert mee naar de intieme indringende gesprekken die ze met haar klanten voert.
Alleen nog 2e hands te koop. Wees er als de kippen bij voordat de laatste is verkocht.
Hier is de link

Schilderen
Maar God heeft ons nóg een boek
gegeven: Het boek van Zijn schepping (Psalm 19). Oók dát boek boeit mij uitermate. Vandaar dat naast het (s)preken en schrijven uit het éne Boek het schilderen naar de natuur uit het ándere Boek ook een plaats kreeg.
De schilderijen staan op mijn site als een eerbetoon aan de Schepper.

__________________________________________________________________________________________


Afbeelding: Maak een digitale wandeling door mijn expositie -

Ga naar: Nieuw boek Bert Streuper